Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Οργιάζει η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα

Συντονισμένες πιέσεις υπέστησαν το 2009 οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση μιας οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Κίνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.


«Το 2009 ήταν μια χρονιά έντονων πιέσεων ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την τακτική που ακολουθεί η κινεζική κυβέρνηση κατά μαχητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η Rene Xia, υπεύθυνη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, μια οργάνωση που οι δραστηριότητές της καταγράφονται κυρίως στο διαδίκτυο.

Η ίδια επισήμανε ότι υπάρχει ατέλειωτος κατάλογος φυλακισμένων, οι οποίοι έπεσαν θύματα καταπάτησης των ατομικών τους ελευθεριών.

Επιπλέον, η οργάνωση κάλεσε την κινεζική κυβέρνηση να θέσει τέλος στην καταπίεση των πολιτών και να απελευθερώσει όσους μαχητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν φυλακιστεί, επειδή υπερασπίζονται το δίκαιο με νόμιμα μέσα.

Τέλος, ζήτησε το κλείσιμο των στρατοπέδων αναμόρφωσης και των φυλακών όπου κρατούνται χωρίς δίκες χιλιάδες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου