Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών


ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΜΕ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 500 ΠΙΣΤΩΝ

Ένα βασικό αίτημα των μουσουλμάνων που μένουν στην Αθήνα, έγινε πραγματικότητα αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε την άμεση οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών με χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων. Το τέμενος θα οικοδομηθεί σε τμήμα του οικοπέδου όποu..
phgh"troktiko




Βουλιάζει ο ΟΣΕ


9,5 ΔΙΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Ψάχνουν τρόπο να ξεφορτωθούν τον ΟΣΕ, το έλλειμμα του οποίου έχει φτάσει τα 9,5 δις. Κουβέντες γίνονται με Γάλλους και Κινέζους, όμως μέχρι να ξεπουλήσουν τον ΟΣΕ, θα διώξουν 2.000 εργαζόμενους (με εθελούσια;), θα βάλουν το εισιτήριο Αθήνας-Θεσσαλονίκης..

phgh"troktiko

Τι είναι το Spread;


Το Spread ουσιαστικά μετράει την διαφορά μεταξύ δύο πραγμάτων ή δύο τιμών. Στην περίπτωση της Ελληνικής οικονομία και της τρέχουσας επικαιρότητας, το Spread (αυτό που ανεβοκατεβαίνει καθημερινώς) αναφέρεται στην διαφορά των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα σε σχέση με τα επιτόκια που πληρώνει η Γερμανία για τον δικό της δανεισμό...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μια Ιστορία "γραμμένη" στην άμμο...


Μια Ιστορία "γραμμένη" στην άμμο...
Δείτε στο Video τι γίνεται όταν η τέχνη αγγίζει τις καρδιές και δημιουργεί έντονα συναισθήματα.

Προς κατάργηση το 500ευρο;

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να μεταφέρει κανείς 6 εκατομμύρια ευρώ σε ένα μικρό βαλιτσάκι και να μην το καταλάβει κανείς.
Αρκεί βέβαια να είναι σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Ηλιακό σουτιέν

Μια ιαπωνική εταιρεία εσωρούχων αποφάσισε να λανσάρει το ηλιακό σουτιέν, έτσι ώστε οι γυναίκες να κάνουν περισσότερα για το περιβάλλον, παράγωντας αρκετή ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να θέσει σε λειτουργία το κινητό τηλέφωνο ή το iPod τους.

Είναι απάτη οι ισχυρισμοί για ρόφημα που καθαρίζει το συκώτι!

Οι διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι υπάρχει ένα ρόφημα αποτελούμενο από ακατέργαστο ελαιόλαδο, άλατα Epsom και χυμό γκρέιπφρουτ και απαλλάσσει το συκώτι από κάθε είδους τοξίνες είναι "απάτη" αναφέρει στην τρέχουσα έκδοση της η δίμηνη ιατρική επιθεώρηση "Gutten Pillen- schlechte Pillen" ( Καλά χάπια-Κακά Χάπια) επικαλούμενη σχετικές μελέτες στη Νέα Ζηλανδία και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Γκίσεν και του Μαρβούργου στη Γερμανία.

Το άγγιγμα μέσω Internet γίνεται πραγματικότητα!

Ότι κι αν φανταστούμε πως είναι αδύνατο, έρχεται η στιγμή που το βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα, με την βοήθεια της τεχνολογίας φυσικά! Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν μια επαναστατική συσκευή, την iFee-IM, η οποία αποτελείται απο ένα πολύπλοκο σύστημα αισθητήρων και διάφορων άλλων εξαρτημάτων και επιτρέπει να αγγίζουμε τον συνομιλητή μας στο Διαδίκτυο!

Μήπως στην Rihanna αρέσουν οι γυναίκες;

Σε δημόσια έξοδο με την κολλητή της φίλη, εντοπίσαμε το κοινό στοιχείο που δένει τις δύο γυναίκες...
Μετά την συναυλία της Rihanna στην Φρανκφούρτη, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την δημοφιλή τραγουδίστρια στο party που ακολούθησε να καταφτάνει χέρ-χέρι με την κολλητή της, Melissa.

Απαγόρευσαν σε σκύλο να μπει σε εστιατόριο γιατί ήταν gay!

«Ο σκύλος μου είναι gay», τραγουδούσε πριν από λίγα χρόνια με περηφάνια ο Νίκος Καρβέλας, όμβς στη Βρετανία, οι υπεύθυνοι ενός εστιατορίου δεν ήταν και τόσο προοδευτικοί.

Νέο τεράστιο ταχύτατο υποθαλάσσιο ρεύμα στην Ανταρκτική

Αυστραλοί και ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα πελώριο, ταχύτατα κινούμενο, υποθαλάσσιο ρεύμα, κοντά στην Ανταρκτική, το οποίο μεταφέρει όγκο νερού ισοδύναμο με 40 Αμαζόνιους ποταμούς.

Οι χιμπαντζήδες έχουν "τελετουργίες" για το θάνατο όπως οι άνθρωποι

Οι χιμπατζήδες, τα θηλαστικά που βρίσκονται πιο κοντά στον άνθρωπο στο δέντρο της εξέλιξης, συναισθάνονται πολύ τον θάνατο, όπως οι άνθρωποι, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Στίρλινγκ, στη Βρετανία.

Χάραξαν σβάστικες σε ιστορικά μνημεία της Αγίας Πετρούπολης

Επτά Ρώσοι έφηβοι συνελήφθησαν σε προάστιο της Αγίας Πετρούπολης, όταν ζωγράφισαν αγκυλωτούς σταυρούς και χάραξαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, «Mein Kampf» (Ο Αγών μου) σε μνημεία στο πρώην τσαρικό παλάτι «Παβλόφσκ».

Το φιλί στο στόμα του Νέβιλ στον Σκόουλς!

Με έναν πρωτότυπο τρόπο συνεχάρη ο Γκάρι Νέβιλ τον Πολ Σκόουλς για το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Παραστάσεις των Μπολσόι θα μεταδοθούν ζωντανά σε 200 σινεμά



Πέντε παραστάσεις μπαλέτου που θα παρουσιαστούν αυτή τη σεζόν στο θέατρο Μπολσόι θα μεταδοθούν απευθείας σε 200 κινηματογραφικές αίθουσες σε πολλές γαλλικές πόλεις, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του διάσημου θεάτρου της Μόσχας.

Ο σύντροφος της Minogue φωτογραφήθηκε γυμνός!

Ο Andres Velencoso δεν δίστασε να ποζάρει χωρίς τα ρούχα του!

Τα όστρακα θεραπεύουν την σπονδυλική στήλη

Μία νέα ανακάλυψη των επιστημόνων έρχεται να δώσει ελπίδα σε ασθενείς που πάσχουν από προβλήματα στην σπονδυλική στήλη.

Μεγάλα πέη δεν χωρούν στην αστυνομία της Παπούα - Νέας Γουινέας


Καμία τύχη δεν έχουν όσοι έχουν κάνει μεγέθυνση πέους στην Παπούα - Νέα Γουινέα, αν θέλουν να πιάσουν δουλειά στην αστυνομία ή στο στρατό.

Ζητά ακύρωση της υιοθεσίας γιατί το παιδί είναι αυτιστικό

Αίσθηση προκαλεί στην κοινή γνώμη της Ρουμανίας η προσφυγή μιας γυναίκας που ζητά την ακύρωση της υιοθεσίας της 13χρονης θετής κόρης της με την αιτία πως οι αρχές της απέκρυψαν ότι το παιδί ήταν αυτιστικό.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Φοράτε σωστό νούμερο σουτιέν;

Πολλές γυναίκες φορούν το ίδιο νούμερο σουτιέν από τα εφηβικά χρόνια, άλλες πάλι διαλέγουν αυτά που τους αρέσουν στο μάτι, λόγω χρώματος ή σχεδίου, και δεν τα δοκιμάζουν. Το λάθος όμως νούμερο σουτιέν μπορεί να προκαλέσει πολλά και διαφορετικά προβλήματα υγείας.

Έχει «πέσει» πολύ ρετουσάρισμα.Δείτε τις φώτο

Ο φωτογραφικός φακός πρόσφατα «συνέλαβε» την Sarah Jessica Parker την ώρα που πήγαινε τον γιο της στο σχολείο, και η διάσημη ηθοποιός φαίνεται πως είναι πιο αδύνατη από ποτέ.

Jennifer, είναι αληθινό το μπούστο σου;

Μπορεί να είναι πλέον 41 χρόνων, όμως η Jennifer Aniston έχει βρει τον τρόπο να νικήσει την βαρύτητα.

Γυμναστική: Ναι ή Όχι κατά την εγκυμοσύνη;


Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος
Πρέπει να κάνει γυμναστική η γυναίκα που είναι σε ... ενδιαφέρουσα; Σίγουρα πολλοί θα απαντούσαν αρνητικά σε αυτό το ερώτημα, όμως η έγκυος πρέπει αν κάνει ειδικές ασκήσεις γυμναστικής, που θα την βοηθήσουν να μην πάρει παραπάνω κιλά από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμόςτης, αλλά και να γεννήσει πιο εύκολα!

Μάστιγα η ανορεξία


Η νευρική ανορεξία είναι μια διαταραχή με ιδιαίτερη άνθηση την τελευταία εικοσιπενταετία. Χαρακτηρίζεται από την τάση του ανορεξικού ατόμου για την διατήρηση ενός πολύ.....

Οργιάζει η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα

Συντονισμένες πιέσεις υπέστησαν το 2009 οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση μιας οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Κίνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Άνθρωποι αντί για... πιπέρι σε συνταγή φαγητού

Μία λάθος διατύπωση σε ένα βιβλίο μαγειρικής αποδείχθηκε εξαιρετικά επιζήμια για την εκδοτική εταιρεία Penguin Group Australia, αφού χρειάστηκε να το ξανατυπώσει! Το λάθος ήταν στην έκφραση "ρίχνετε αλάτι και φρέσκους μαύρους ανθρώπους (black people)" αντί για "φρέσκο μαύρο πιπέρι (black pepper)".

Θα ζήσουμε και εμείς μέσα σε κάψουλες;

Οι νεαροί Κινέζοι μπορούν να έχουν τη δική τους στέγη, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, αρκεί να αντέχουν τη στενότητα χώρου! Αρκεί δηλαδή να μπορούν να στριμώχνονται στις «κάψουλες», όπως αποκαλούν χαρακτηριστικά τα μικροσκοπικά δωμάτια, που έχουν 2 μ. μήκος, 1,9 μ. ύψος και 1,4 μ. πλάτος. Μπορεί οι διαστάσεις τους να είναι κάθε άλλο παρά δελεαστικές, ωστόσο το ενοίκιο τους αποζημιώνει για τη στενότητα, αφού είναι μόλις 25 ευρώ το μήνα.

Θανατοποινίτης ζήτησε να εκτελεστεί από απόσπασμα

Μάλλον σόκαρε ακόμα και τους υποστηρικτικές της θανατικής ποινής, το αίτημα του καταδικασμένου δολοφόνου Ρόμπιν Λι Γκάρτνερ,να εκτελεστεί από απόσπασμα. Ο Γκάρτνερ καταδικάστηκε σε θάνατο στη Γιούτα, γιατί σκότωσε έναν δικηγόρο ακτιβιστή , κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης απόδρασης, πριν από 25 χρόνια.

Hawking: Οι εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά μην τους αγγίζετε


Ένας από τους κορυφαίους εν ζωή επιστήμονες υποστήριξε σε νέο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel που θα προβληθεί από την επόμενο μήνα ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν, όμως προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους.

Η γυναίκα θέλει και τη… συγνώμη της

Η συγνώμη κάνει καλό στην υγεία των γυναικών και μειώνει το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου καρδιακού επεισοδίου. Στην περίπτωση των ανδρών, όμως, όταν ακούν κάποιον να απολογείται, «τα παίρνουν» ακόμη περισσότερο.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Σκύλος - ήρωας στην Αλάσκα

 

Το γύρο του κόσμου, κάνει από την Παρασκευή, η απίστευτη ιστορία ενός σκύλου στην Αλάσκα, που κατάφερε να κινητοποιήσει την πυροσβεστική, για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι του ιδιοκτήτη του. Ο Μπάντι, καλύτερος φίλος του ανθρώπου αλλά  στη συγκεκριμένη περίπτωση και σωτήρας μίας οικογένειας, χωρίς να είναι εκπαιδευμένος, αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και έσπευσε να ενημερώσει τους πυροσβέστες οδηγώντας τους στο σημείο της φωτιάς.

Άνθρωποι αντί για... πιπέρι σε συνταγή φαγητού

 

Μία λάθος διατύπωση σε ένα βιβλίο μαγειρικής αποδείχθηκε εξαιρετικά επιζήμια για την εκδοτική εταιρεία Penguin Group Australia, αφού χρειάστηκε να το ξανατυπώσει! Το λάθος ήταν στην έκφραση "ρίχνετε αλάτι και φρέσκους μαύρους ανθρώπους (black people)" αντί για "φρέσκο μαύρο πιπέρι (black pepper)".

Χωρίς σχολικό τα παιδιά επειδή οι γονείς δεν είχαν πληρώσει στο δήμο

 

Αντιδράσεις στην Ιταλία έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου Βερόνας να διακοπεί η μεταφορά, με σχολικό λεωφορείο, 16 μαθητών, επειδή οι γονείς τους δεν είχαν καταβάλει την καθιερωμένη μηνιαία χρηματική συμβολή, ύψους 23 ευρώ!

Θα ζήσουμε και εμείς μέσα σε κάψουλες;



Οι νεαροί Κινέζοι μπορούν να έχουν τη δική τους στέγη, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, αρκεί να αντέχουν τη στενότητα χώρου! Αρκεί δηλαδή να μπορούν να στριμώχνονται στις «κάψουλες», όπως αποκαλούν χαρακτηριστικά τα μικροσκοπικά δωμάτια, που έχουν 2 μ. μήκος, 1,9 μ. ύψος και 1,4 μ. πλάτος.

Υπόσχονταν πρόβλεψη του καρκίνου εξετάζοντας το σάλιο!


Στον Εισαγγελέα πήγε χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Κώστας Καρέντζος για να καταγγείλει τη δράση επιτήδειων που εμφανίζονταν ως... μάγοι, αφού υποστήριζαν ότι με μία εξέταση σάλιου(!) μπορούσαν να διαγνώσουν τον καρκίνο.
Με αυτό τον τρόπο...

Αντισυλληπτικά χάπια ύποπτα για τριχόπτωση


Τριχόπτωση προκαλούν τα αντισυλληπτικά χάπια ακόμα και στις νεαρές γυναίκες, λέει ο Αυστραλός ειδικός Τριχολόγος Ντέιβιντ Σάλινγκερ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Τριχολόγων.

Τάσεις αυτοκτονίας από τον τζόγο

 


Από αυτούς που καταλήγουν στο νοσοκομείο Alfred της Μελβούρνης έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας, ο ένας στους πέντε είναι προβληματικός τζογαδόρος, σύμφωνα με έρευνα της κλινικής, που εξέτασε τους λόγους που οδηγούν άτομα κάθε ηλικίας στο απονενοημένο διάβημα.

Αναλυτικότερα, οι ειδικοί ερευνητές της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το 17% των υποψηφίων αυτόχειρων έχει πρόβλημα με τον τζόγο. Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 900 περιπτώσεις ασθενών που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν και κατέληξαν στο νοσοκομείο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Η καθηγήτρια Jayashri Kulkari, που ηγήθηκε της έρευνας, ανέφερε ότι το νοσοκομείο, μετά την θλιβερή διαπίστωση ότι ο τζόγος οδηγεί στην αυτοκτονία, θέσπισε ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης των ατόμων αυτών.

Η κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης στα νοσοκομεία όλης της πολιτείας διαθέτοντας το ποσό των 665.000 δολ. Αυστραλίας, την ίδια στιγμή που ο τζόγος τής αποφέρει έσοδα της τάξης του 1,6 δισ. δολαρίων.

Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια



Εντεκα ηφαίστεια στον κόσμο θεωρούνται αυτήν τη στιγμή επικίνδυνα από τους ειδικούς. Ανάμεσα σε αυτά είναι η Κάτλα, η «οργισμένη αδελφή» του Εϊγιαφιαλαγιόκουλ στην Ισλανδία, και ο Βεζούβιος στη γειτονική Ιταλία. Οι γεωλόγοι πάντως έχουν ένα σημαντικό όπλο στα χέρια τους: αντίθετα από τους σεισμούς, τα ηφαίστεια προειδοποιούν...

Σάλος για τον άνδρα που σκουπίστηκε με τη σημαία



ΤΗΝ ΟΡΓΗ της γαλλικής κυβέρνησης και προσωπικά της υπουργού Δικαιοσύνης Μισέλ Αλιό Μαρί προκάλεσε φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται άνδρας με τα νώτα του στραμμένα στον φακό και κατεβασμένο το παντελόνι του στα γόνατα να καθαρίζει τα οπίσθιά του με τη γαλλική σημαία.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τα ευρήματα από τις γιάφκες



Στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται τα ευρήματα από τα σπίτια και τις γιάφκες που χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας.
Το πρωί του Σαββάτου, μάλιστα, οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τα Πατήσια ένα πιστόλι με γεμιστήρα.

Από Σεπτέμβρη η παρακράτηση στις υψηλές συντάξεις



Από τον Σεπτέμβριο και όχι από τον Νοέμβριο, όπως είχε προαναγγείλει αρχικά, θα ξεκινήσει η παρακράτηση στις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η κράτηση θα γίνεται κλιμακωτά κατά 5%, 7% και 9%

Η προσφυγή της Ελλάδας στα διεθνή ΜΜΕ



Η προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης ήταν πρώτη οικονομική είδηση σε όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Οι περισσότεροι αναλυτές τονίζουν πως η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν θα βοηθήσει μόνο την χώρα μας αλλά θα ενισχύσει και το ευρώ

Δεν συμφώνησαν στη φορολόγηση των τραπεζών διεθνώς

 

Οι υπουργοί Οικονομίας των χωρών της G20 δεν συμφώνησαν στο ζήτημα της επιβολής φορολογίας στις τράπεζες, ένα φλέγον θέμα που τους απασχόλησε στη συνάντηση στην Ουάσινγκτον, δήλωσε μιλώντας στον Τύπο ο καναδός υπουργός Οικονομίας

Ένοπλη ληστεία στο νεκροταφείο του Ευόσμου

Έναν ανυποψίαστο πολίτη, ο οποίος βρισκόταν στο νεκροταφείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, έκλεψαν δυο άτομα στις 12:35 το μεσημέρι του Σαββάτου .Οι δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με την απειλή όπλου κατάφεραν και απέσπασαν από τον άτυχο πολίτη

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Η Καπελετζή παρουσιαστρια του Ειδήσεων του ΑΝΤ1;


Πρόταση στην Αλεξάνδρα Καπελετζή για την παρουσιάσει του Νέου Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει κάνει ο Κυριακου .

Τα αντισυλληπτικά προκαλούν τριχόπτωση

Τα αντισυλληπτικά χάπια προκαλούν τριχόπτωση, ακόμα και στις νεαρές γυναίκες που τα χρησιμοποιούν, λέει ο αυστραλός ειδικός Τριχολόγος, Ντέιβιντ Σάλινγκερ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Τριχολόγων.

Ρεν: Αρχές Μαΐου ενεργοποιείται ο μηχανισμός



Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, δήλωσε ο επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Προφυλακιστέα η 19χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες»


Προφυλακιστέα κρίθηκε την Παρασκευή μετά από πολύωρη απολογία ενώπιον του Εφέτη ειδικού Ανακριτή, η 19χρονη που συνελήφθη την Πέμπτη και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Παπανδρέου: «Να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει»


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν «για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει» έδωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Ανοδος στα κέρδη της Microsoft χάρη στα Windows 7



Αύξηση 35% στα κέρδη πέτυχε η Microsoft το πρώτο τρίμηνο του 2010, κυρίως χάρη στην επιτυχία του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7. Αύξηση εσόδων στο τμήμα οnline υπηρεσιών που περιλαμβάνει το Bing, μείωση στο τμήμα του Office.

Μεγάλη διαρροή πετρελαίου απειλεί τον Κόλπο του Μεξικού


Μεγάλες ποσότητες ακατέργαστου πετρελαίου αναβλύζουν από τον πυθμένα στον Κόλπο του Μεξικού μετά τη φονική έκρηξη που βύθισε μια πλατφόρμα άντλησης, προειδοποιεί την Παρασκευή η αμερικανική ακτοφυλακή.

Πρόταση επανέναρξης της φαλαινοθηρίας δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο



Η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση που θα επέτρεπε την εμπορική φαλαινοθηρία σε μικρή κλίμακα, ωστόσο η Ιαπωνία επιμένει σε υψηλότερα όρια και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν για συνέπειες στο περιβάλλον.