Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

"1,6 δισ. για την ανάπτυξη στο λιμάνι!"



"Το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον Πειραιά, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, παρουσίασαν σήμερα στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, οι αρμόδιοι υπουργοί και ο πρόεδρος του Οργανισμού, σε συνεδρίαση της διυπουργικής για το λιμάνι, που έγινε το πρωί υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο, στο Μέγαρο του ΟΛΠ. Το πενταετές πρόγραμμα, περιλαμβάνει τέσσερις άξονες, που προβλέπουν...

μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών και την σύνδεση του λιμανιού με τραμ και μετρό. Στην τελική ευθεία μπαίνουν τριάντα σημαντικά έργα στον Πειραιά και το λιμάνι, με στόχο την ανάδειξή του σε πανευρωπαϊκό ναυτιλιακό κέντρο.

Την παρουσίαση έκανε στη συνεδρίαση της διυπουργικής υπό το Θεόδωρο Πάγκαλο, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη:

Τα δεκαεννέα από τα τριάντα χαρακτηρίζονται ήδη ώριμα έργα και δημοπρατούνται ή κατασκευάζονται. Σε αυτά περιλαμβάνονται η προσθήκη νέου προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, η κατασκευή του προβλήτα 1 του ΟΛΠ, η επέκταση του μετρό και του τραμ.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανακοίνωσε την ίδρυση νέου φορέα για την διαχείριση των τεσσάρων λιμανιών της Αττικής, υπό τον ΟΛΠ και την συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών.

Ακόμη έντεκα έργα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, θα υλοποιηθούν έως και το 2020.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν βουλευτές των περιφερειών Πειραιά, ο νομάρχης, οι δήμαρχοι της πόλης και των παραλιμένιων δήμων και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου