Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Κομισιόν: Στην Ελλάδα η ευθύνη για τα μέτρα


Στην Ελλάδα ρίχνει το «μπαλάκι» για τη λήψη των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας φέρει τη βασική πολιτική ευθύνη.

Παράλληλα, η ΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «ισχυρή βούληση» της Αθήνας να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εξυγιάνει τα οικονομικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΕ, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κομισιόν και η ΕΕ κατανοούν την ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στην τακτική ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, απέφυγε να ποσοτικοκοποιήσει τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος κατά 4% το 2010. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο απέχει από το στόχο αυτό με τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλταφάζ διευκρίνισε επίσης ότι κατά τις χθεσινές συζητήσεις που είχε ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν με Έλληνες αξιωματούχους δεν τέθηκε το θέμα της οικονομικής διάσωσης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου