Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΠΑΟ: Γκρεμίστηκαν οι ελπίδες



Κάτι παραπάνω από ένα θαύμα ψάχνει ο Παναθηναϊκός στον επαναληπτικό με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο, μετά την ήττα με σκορ 3-1 που υπέστη στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Σε πολύ κακή βραδιά βρέθηκαν οι «πράσινοι», που δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους και να «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη άμυνα. Άσχημη εμφάνιση και για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς στην επαναφορά του κάτω από τα γκολπόστ του «τριφυλλιού», αφού ο Κροάτης φέρει μεγάλη ευθύνη για τα πρώτα δύο γκολ που δέχτηκε.

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια, καθώς με τη συμπλήρωση δεκαέξι λεπτών, βρίσκονταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0. Ο Βίτσελ στο 8’ με κεφαλιά «πάγωσε» για πρώτη φορά το ΟΑΚΑ, ενώ ο Γιοβάνοβιτς στο 16ο εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Γκαλίνοβιτς και με πλασέ σε κενή εστία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι όποιες προσπάθειες του Παναθηναϊκού σταματούσαν λίγο έξω από την περιοχή των αντιπάλων, αφού δεν κατάφερναν να βρουν τους διαδρόμους που θα τους οδηγούσαν στην εστία του Μπολάτ. Αβοήθητος ήταν ο Σισέ στην «πράσινη» επίθεση και τις ελάχιστες μεταβιβάσεις που πήρε δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι καλοί οιωνοί για το «τριφύλλι» έκαναν την εμφάνισή τους στον αττικό ουρανό, με τους φιλάθλους της ομάδας να ελπίζουν σε μια ακόμη ανατροπή, παρόμοια με το παιχνίδι απέναντι στη Ρόμα. Η είσοδος των Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη έδωσαν άλλον αέρα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 48ο λεπτό. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Βύντρα με κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 2-1, μοιράζοντας ελπίδα και αισιοδοξία τόσο στην ομάδα, όσο και στους 50.000 φίλους των «πρασίνων» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Οι επισκέψεις των παικτών του Παναθηναϊκού πραγματοποιούνταν με μεγαλύτερη συχνότητα, αναζητώντας την ισοφάριση. Η ώρα όμως περνούσε και αυτή δεν ερχόταν.

Το τελευταίο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό που έμελε να οδηγήσει τη Σταντάρ σε τρίτο γκολ, ήρθε στο 70’. Ο Φίλιππος Δάρλας σε μια προσπάθεια να μπει στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, τραυματίστηκε και με τον Νίκο Νιόπλια να έχει πραγματοποιήσει και τις τρείς αλλαγές (λίγα λεπτά πιο πριν είχε μπει ο Χριστοδουλόπουλος), το «τριφύλλι» αγωνιζόταν στην ουσία με παίκτη λιγότερο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντε Καμάργκο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Γιοβάνοβιτς και την αδυναμία του Δάρλα να μαρκάρει και με άνεση απέναντι στον Γκαλίνοβιτς έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα «πράσινα» δίχτυα. Με εννέα παίκτες τελείωσε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, αφού ο Φίλλιπος Δάρλας αποχώρησε στο 77’ λόγω τραυματισμού, ενώ ο Σιμάο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Μοζαμβικανός μέσος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς του Βελγίου σε μια εβδομάδα.

Κίτρινες: Βύντρα, Καραγκούνης, Σιμάο (2), Σαριέγκι, Γκέρσον, Γιοβάνοβιτς, Σαρ, Μπολάτ

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ρουκάβινα (71' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (46' Σαλπιγγίδης), Νίνης (46' Καραγκούνης), Σισέ

Σταντάρ Λιέγης (Ντ' Ονόφριο): Μπολάτ, Καμοτσάτο, Ράμος, Σαρ, Γκέρσον, Νικέζ (67' Μανγκαλά), Ντεφούρ (21' Καρσέλα-Γκονσάλες), Βίτσελ, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς (79' Νταλμά), Μποκανί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου