Το γιαούρτι είναι η εύκολη λύση για όλες τις ώρες όπου κι αν βρισκόμαστε! Περιέχει υψηλό ποσοστό βιταμινών, πρωτεϊνών, ψευδαργύρου αλλά και ασβεστίου, συστατικά απαραίτητα για την υγεία μας
.

Έχει αντισηπτικές ιδιότητες αλλά και πλούσια θρεπτικά συστατικά με λίγες θερμίδες, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, ενώ παράγει ουσίες και φυσικά αντιβιοτικά που καταστρέφουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Παράλληλα καταπολεμά την δυσκοιλιότητα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση ορισμένων τύπων δερματοπαθειών, ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών και αποκαθιστά την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου ώστε να αποφεύγονται γαστρεντερικά προβλήματα.
Θρεπτικά συστατικά
38% ασβέστιο
22% βιταμίνη Β2
20% φώσφορο
9% μαγνήσιο
8% πρωτεΐνες
5% βιταμίνη Α
5% βιταμίνη Β1
5% ενέργεια
3% υδατάνθρακες
2% σίδηρο
Ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά μπορείτε να φάτε το πρωί αλλά και το απόγευμα. Μπορεί όμως να αποτελέσει κι ένα ελαφρύ δείπνο, όταν έχει προηγηθεί γεύμα με πολλές θερμίδες. Το γιαούρτι μπορεί βεβαίως να υποκαταστήσει και άλλες τροφές, όπως την κρέμα γάλακτος, την μαγιονέζα αλλά και το αφρόγαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου