Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Νεαρός έσωσε τη ζωή της γυναίκας που τον έσωσε



Σε έναν 17χρονο νεαρό από τις ΗΠΑ δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει με τον καλύτερο τρόπο τη γυναίκα που κάποτε τού έσωσε τη ζωή του: έσωσε και τη δική της ζωή!

Πριν από 6 χρόνια, ο νεαρός (11χρονος τότε), είχε χτυπήσει στο στήθος με μπαστούνι του μπέιζμπωλ σε αγώνα. Η νοσηλεύτρια που εκείνη την ημέρα δεν είχε υπηρεσία, τον επανέφερε στη ζωή.

Στις αρχές του μήνα, ο 17χρονος έτρεξε από την κουζίνα εστιατορίου όπου εργάζεται για να βοηθήσει τη νοσηλεύτρια και πελάτη του εστιατορίου που πνιγόταν από το φαγητό της. Τής έκανε τη γνωστή κίνηση Heimlich για να αποφράξει την αεροφόρο οδό της από το φαγητό που σφήνωσε στο λαιμό της. Εκείνη τη στιγμή, φυσικά, ο Kevin δε γνώριζε ότι επρόκειτο για εκείνη τη νοσηλεύτρια που του έσωσε κάποτε τη δική του ζωή. Η μητέρα του νεαρού, που εκείνο το απόγευμα βρισκόταν στο εστιατόριο, ήταν εκείνη που αναγνώρισε τη νοσηλεύτρια.

Ο ίδιος ο νεαρός δεν το πιστεύει και ούτε, φυσικά, οι φίλοι του και, γενικώς, οποιοσδήποτε στον οποίο το λέει. Ο Kevin είναι μαθητής λυκείου και εθελοντής πυροσβέστης, γι' αυτό είχε και γνώσεις πρώτων βοηθειών και μπόρεσε να βοηθήσει τη νοσηλεύτρια.

Και στις δύο περιπτώσεις διάσωσης υπήρχε και μία δεύτερη σύμπτωση: και τις δύο φορές, η βοήθεια "πέτυχε" τη δεύτερη φορά. Όταν είχε χτυπηθεί ο Kevin, έπαθε ανακοπή καρδιάς. Τότε, η νοσηλεύτρια τον χτύπησε δυνατά στο στήθος. Δεν είχε αποτέλεσμα και του έκανε καρδιο-αναπνευστική ανάνηψη (CPR. Ο μικρός άρχισε γρήγορα να αναπνέει και πάλι. Παρόμοια, και την τελευταία φορά που ο Kevin έσωσε τη νοσηλεύτρια, έκανε μία φορά την κίνηση Heimlich που δεν είχε αποτέλεσμα. Με τη δεύτερη φορά, όμως, το φαγητό αποσφηνώθηκε από το λαιμό της.

Ο νεαρός μετά το περιστατικό μίλησε με τον εκπαιδευτή του στην πυροσβεστική υπηρεσία και τον ευχαρίστησε που του δίδαξε πρώτες βοήθειες. Εκείνος του απάντησε ότι "η ζωή είναι πολύ ακριβή, και δεν δίνεται στον καθένα μας δεύτερη ευκαιρία...". Το να σώσεις τη ζωή αυτού που έσωσε τη δική σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις ευχαριστώ"...

Αναρωτιέται, βέβαια, κανείς: θα βρισκόταν κάποιος να σώσει τη νοσηλεύτρια, εάν αυτή δεν είχε σώσει τον 11χρονο τότε και δε ζούσε τώρα για να τη σώσει;...

thelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου