Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου «Αναγκαίος ο συντονισμός της Ε.Ε. για τη βοήθεια των αδύναμων μελών της»



Την ανάγκη καλύτερου συντονισμού σε θέματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και οργάνων που θα μπορούν να βοηθούν χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη του παρέμβαση από τη Βουδαπέστη.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι οι Σοσιαλδημοκράτες είναι πιο έτοιμοι για αλλαγές στην ΕΕ, το Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα και τις διεθνείς αγορές.
«Για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ενδυνάμωση των Σοσιαλιστών στην ΕΕ» υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Ελλάδα, είπε ότι τα μέτρα στα οποία προχώρησε η κυβέρνηση είναι αναγκαστικού χαρακτήρα.
Πρόσθεσε όμως ότι «πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τους πολίτες για τις αλλαγές, έτσι ώστε η οικονομία από τη μια να γίνει πιο ανταγωνιστική, ενώ από την άλλη να υπάρξει η εγγύηση ότι το Σύστημα Υγείας, το Ασφαλιστικό Σύστημα, αλλά και το σύστημα της Δημόσιας Διοίκησης θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο».
Επίσης, υπογράμμισε την τεράστια σημασία που έχει η κοινωνική συναίνεση για τις αλλαγές αυτές, και τόνισε πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η δύναμή μας είναι στους πολίτες και όχι σε κάποιες γραφειοκρατίες ή σε κάποιους οικονομικούς παράγοντες.
«Στο τέλος της κρίσης οι πολίτες θα έχουν αποκτήσει περισσότερη ισχύ» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.
Από τη μεριά του, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουγγαρίας για τις εκλογές της 11ης Απριλίου, Ατιλα Μέστερχαζι, ανέφερε ότι στη χώρα του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα πέρασε από πολύ δύσκολες καταστάσεις τα τελευταία οχτώ χρόνια, καθώς δεν έτυχε καμίας στήριξης από τα άλλα κόμματα.
Απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου είπε: «Προχωρήστε με το Πρόγραμμα Σταθερότητας» και του ευχήθηκε την επιτυχία στην συνεργασία για τη διαχείριση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου