Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

"Πωλείται ένα ζεύγος μασέλες λόγω θανάτου"! Άτιμη φτώχεια



«Πενία τέχνας κατεργάζεται» έλεγαν οι προγονοί μας και είχαν απόλυτο δίκιο. Το διαπιστώνουμε όλο και πιο τακτικά, τώρα που η οικονομική κρίση χτύπησε τις πόρτες μας. Καθημερινά ακούμε για χιλιάδες απλούς ανθρώπους οι οποίοι για να βολέψουν έστω και πρόσκαιρα κάποια ανάγκη τους βάζουν ενέχυρο ή πουλούν προσωπικά τους είδη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγγελία που αναρτήθηκε σε κεντρικό κατάστημα τροφίμων στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και στην οποία αναγγέλλεται η πώληση μιας... μασέλας λόγω θανάτου. Ο μακαρίτης απεβίωσε και η χήρα του αποφάσισε να δώσει σε τιμή ευκαιρίας την τεχνητή οδοντοστοιχία του σε κάποιον άλλον που μπορεί να την έχει ανάγκη.

«Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά» ανέφερε ένα παλιό τραγούδι και μάλλον σιγά-σιγά η πραγματικότητα αντιγράφει την τέχνη... Η τραγελαφική και κάπως μακάβρια αγγελία αναφέρει χαρακτηριστικά και με μεγάλα, έντονα γράμματα: «Πωλείται ένα ζεύγος μασέλες (λόγω θανάτου). Δώρο: οδοντόκρεμα, βουρτσάκι, μακαρόνια Ντεβέτα Νο 7».

Ο εμπνευστής και συντάκτης της συγκεκριμένης αγγελίας μάλιστα κατέχει μάλλον αρκετά καλά το marketing και για να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση η αγγελία του, καθώς το κατάστημα βρίσκεται σε πολύ κεντρικό και τουριστικό σημείο της πόλης του Ναυπλίου, την έγραψε και στα Ιταλικά. Αλλωστε η κρίση έχει χτυπήσει και τη γείτονα χώρα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει μάλλον να απευθυνθούν στο εν λόγω κατάστημα για περισσότερες πληροφορίες καθώς αντί για τηλέφωνο επικοινωνίας υπάρχει ένα βελάκι που κατευθύνει τους ενδιαφερομένους εντός του μαγαζιού.

Το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη αγγελία να έχει κολληθεί στη βιτρίνα για χιουμοριστικούς λόγους. Ομως όλοι εύχονται να μη φτάσουμε στο σημείο τέτοιου είδους κινήσεις να γίνουν καθημερινό και σύνηθες φαινόμενο, γιατί τότε δεν θα προκαλούν σε κανέναν έκπληξη και γέλιο, αλλά μόνο κλάματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου